landelijke binnendeuren

Binnendeuren met glas of zonder glas

Uiteindelijk beslist u natuurlijk zelf, maar een toiletdeur voorzien van transparant glas is misschien niet zo’n goed idee. In andere gevallen kan een binnendeur met glas echter wel degelijk een goede keuze zijn. In onze toonzalen krijgen wij regelmatig vragen over binnendeuren met glas, de beschikbare glassoorten en de mogelijkheden qua glas. Verschillende van deze vragen hopen wij op deze pagina al voor u te kunnen beantwoorden.

Wat zijn de voordelen van binnendeuren met glas?

U kiest voor een binnendeur met glas om ruimte te creëren en licht te krijgen in een anderszins wat donkere ruimte. Glas in deuren geeft meer openheid en zorgt ervoor dat de ene ruimte als het ware overvloeit in de andere ruimte. Het voorkomt het ‘opgesloten’ gevoel van een dichte deur. Ook is het prettig dat u kunt zien of er iemand achter een deur staat voordat u deze opent. Bij Het Deurhuis heeft u een ruime keuze uit deuren met glas, variërend van deuren met grotere- of juist wat kleinere glasoppervlakken. U kunt er zelfs voor kiezen om een volledige glazen deur toe te passen. Een deur met glas geeft een ruimte meer cachet.

Wanneer kiest u beter niet voor binnendeuren met glas?

Voor vertrekken waar enige privacy verreist is, is een deur met glas wellicht niet de beste keuze hoewel u dan eventueel wel kan kiezen voor een matte glassoort. Een binnendeur met glas zal in sommige situaties ook licht doorlaten waarbij dat niet of minder gewenst is, bijvoorbeeld bij een deur bedoeld voor de slaapkamer. Het Deurhuis past veiligheids- en/of gelaagd glas toe. Glas dat zeer sterk is, maar afhankelijk van de krachten die worden uitgeoefend kan zelfs het allersterkste glas kapot gaat. Bij breuk zal dit glas geen gevaarlijke scherpe delen vertonen, maar deuren met een groot glasoppervlak zijn misschien niet het beste idee als u nog kleine opgroeiende kinderen thuis heeft. En als u geen slaaf van uw huishouding wilt zijn, kinderhandjes op glas tonen ook nogal.

Soorten glas

Smaak is zeer persoonlijk en uw smaak qua glas zal daar ongetwijfeld niet van afwijken. Afhankelijk van het door u gekozen deurmodel heeft Het Deurhuis verschillende soorten glas beschikbaar. Transparant glas, mat glas, een combinatie van mat en transparant, met- of zonder facetrand, gekleurd glas, glas-in-lood, glas met (bijzondere) structuren en zelfs glas met een geëtst patroon zijn zomaar enkele van de bij Het Deurhuis verkrijgbare glassoorten. Keuze genoeg en wij tonen u dan ook graag de diverse mogelijkheden in onze toonzalen!

De juiste mix in huis van binnendeuren met- en zonder glas

Het Deurhuis heeft, voor veruit de meeste deuren in het ruime assortiment, bij elkaar passende deurmodellen zonder- en met glas beschikbaar. Zo heeft u altijd de juiste deur op de juiste plaats in uw woning en ontstaat er evenwel een fraaie eenheid. Een deur met glas in de woonkamer, de keuken, de hal en de bijpassende variant zonder glas voor uw toilet, badkamer, inbouwkasten, meterkasten en slaapkamers. Deze uniformiteit komt het totaalbeeld en de woonsfeer zeker ten goede.

Glas in uw binnendeur is dus een uitstekende keuze, maar niet in alle gevallen. Het Deurhuis helpt u graag bij het nemen van de juiste beslissingen zodat u straks kan genieten van uw nieuwe binnendeuren en uw volledig nieuwe woonsfeer. 

Er schuilt meer achter uw deur