Wat moet uw deur kunnen?

Schuiven of draaien? En hoe had u dat precies gewenst?

placeholder image

Scharnierdeur

Links- of rechtsdraaiend? Een klapdeur die naar beide zijden uitzwaait? Met zichtbare scharnieren, verborgen scharnieren of onzichtbare scharnieren? Welke finish? Zoveel mogelijkheden waar wij u graag meer over vertellen in onze showrooms. Ook hier geldt: een fraaie binnendeur verdient fraaie scharnieren, want dat maakt uw deur echt compleet! 

placeholder image

Pivoterende deur

Bij een pivoterende deur (taatsdeur) bevinden de draaipunten zich aan de boven- en onderzijde van de deur. De deur draait dus om de verticale as. Meestal wordt het onderste draaipunt in de vloer bevestigd – zoals bij een vloerveer, maar bij woningen met vloerverwarming kan dit een probleem opleveren. Wij beschikken over hoogwaardige systemen die slechts bovenaan de vloer bevestigd hoeven te worden door middel van schroeven met een beperkte lengte. Op die wijze kunnen woningen met vloerverwarming ook uitgerust kunnen worden met een pivoterende deur.

placeholder image

Schuifdeur voor de wand

U kunt kiezen uit diverse systemen: zichtbare geleiding of onzichtbare geleiding. Bij de zichtbare geleiding heeft u ook nog de keuze, naast diverse finishes, uit systemen die de constructie tonen of juist verbergen. De onzichtbare geleiding betreft een telescopisch systeem waarbij het net lijkt alsof uw binnendeur voor de muur zweeft. Een schuifdeur wordt vaak gekozen uit praktische overwegingen omdat er geen sprake is van een ‘uitzwaai’ zoals het geval is bij scharnier- of pivoterende deuren. Maar u kunt natuurlijk ook voor een schuifdeur kiezen omdat u het mooi vindt! 

placeholder image

Schuifdeur in de wand

Het voordeel van een schuifdeur in de wand is ruimtebesparing, want u kunt meubels voor de bewuste wand zetten en zelfs een fraai kunstwerk aan de wand hangen. Voor een schuifdeur in de wand is natuurlijk wel een holle wand nodig waar de deur in kan schuiven. Heeft uw woning geen holle wand, dan is deze eventueel en op verschillende manieren te realiseren

Bezoek één van onze showrooms

Daar kunnen wij u alle verschillende mogelijkheden toelichten

Er schuilt meer achter uw deur