binnendeuren op maat

Binnendeuren op maat

Veel hedendaagse woningen bevatten binnendeuren in standaard breedtematen variërend vanaf 63 cm, oplopend met telkens 5 cm, tot en met 93 cm breedte. Deze deuren komen voor in de standaard hoogtematen van 201,5 cm, 211,5 cm en 231,5 cm. Met name in oudere woningen of woningen die ooit zijn gebouwd vanuit specifieke wensen komen nog weleens deurmaten voor die buiten de standaardmaten (hoger, lager, breder of smaller) vallen.

U bent natuurlijk niet dagelijks met de maten van uw binnendeuren bezig. Pas vanaf het moment dat u nieuwe binnendeuren wilt aanschaffen ontdekt u dat uw woning over andere deurmaten beschikt dan leverbaar zijn in standaardmaten. Het kan echter ook dat u juist een andere deurmaat wilt toepassen, buiten het bereik van de standaardmaten, om esthetische of andere redenen. Bijvoorbeeld een plafondhoge en/of bredere deur. Wat te doen? 

Een kleinere maat dan een standaardmaat binnendeur

Een deurblad vanuit een standaardmaat versmallen is een aangewezen oplossing, maar niet in alle gevallen. Het is in veel gevallen wel mogelijk om een standaardmaat deurblad, met een afmeting dicht bij de door u gewenste maat, aan alle kanten iets te versmallen zonder dat dit ten koste gaat van de stabiliteit van uw deur. Teveel versmallen zal de constructie echter verzwakken waardoor uw deur krom kan trekken.

Bij bepaalde deurtypen is het sowieso niet verstandig deze te versmallen, om meerdere redenen die we u graag toelichten. Op de eerste plaats zal namelijk de verhouding van de deur wijzigen bij het versmallen. Een robuuste deur met smalle stijlen is uit verhouding en oogt minder of geheel niet mooi. Verder moet de deur met professionele apparatuur door deskundigen met kennis van zaken worden versmald. Op andere wijze een deur versmallen zal beschadigingen in de hand werken die in de meeste gevallen niet goed te herstellen zullen zijn. Ook zal een versmalde deur opnieuw rondom afgewerkt moeten worden. 

Inkasting aanpassen dan?

De dikte van de dagstukken, benodigd voor de inkasting van uw deurblad, is 18 mm of 22 mm. Deze dikte is van belang om zorg te dragen voor een stevige en stabiele constructie die in staat is om de krachten die optreden tijdens gebruik op te vangen en het gewicht van het deurblad te kunnen dragen. Dunnere dagstukken toepassen is niet zinvol en zal onherroepelijk ten koste gaan van de kwaliteit van de constructie. Dikkere dagstukken toepassen zal de visuele uitstraling verstoren en verdient derhalve ook geen schoonheidsprijs.

Maatwerk binnendeuren

Een deur iets versmallen is alleen zinvol als het verschil tussen de standaardmaat en de toe te passen maat klein is en de tolerantie van het bewuste deurmodel het toestaat. Voor alle andere gevallen is maatwerk aangewezen. En dat geldt natuurlijk helemaal voor binnendeuren die breder en/of hoger zijn dan de maximale standaardmaat 93 x 231,5 cm.

Nagenoeg alle binnendeuren van Het Deurhuis zijn, naast de standaardmaten, tevens als maatwerk leverbaar. Maatwerk heeft diverse voordelen boven het aanpassen van een binnendeur met standaardmaat. Zo zal de layout van een maatwerk binnendeur volledig in verhouding zijn met de benodigde breedte- en hoogtemaat en dus visueel ogen zoals bedoeld. Daarnaast is een maatwerkdeur vanuit de productie reeds rondom volledig opgebouwd en afgewerkt tot een perfecte eenheid, inclusief inkasting op maat. Op deze wijze weet u zich verzekerd van een passende, kwalitatief perfecte en rondom fraai ogende maatwerkdeur. 

Plafondhoge binnendeuren

Binnen diverse series van Het Deurhuis is het ook mogelijk om plafondhoge deuren in maatwerk te realiseren, tot 270 cm hoog. Het spreekt voor zich dat deze deuren ook een bepaalde breedte nodig hebben om visueel in verhouding te zijn zoals oorspronkelijk met het ontwerp bedoeld is. Wij adviseren u graag en dragen er zorg voor dat uw maatwerkdeuren een fraaie toevoeging in uw woning zullen zijn. Desgewenst adviseren wij u ook met betrekking tot de benodigde bouwkundige aanpassingen indien u een hogere, lagere, bredere of juist smallere deur wenst dan nu het geval is in uw woning.

Een binnendeur op maat heeft dus diverse voordelen ten opzichte van het aanpassen van een deur met een standaardmaat. Het enige nadeel van een maatwerk binnendeur is een iets langere levertijd, maar dat is het ongetwijfeld waard. 

Er schuilt meer achter uw deur