binnendeuren kopen

Binnendeuren kopen 

Zijn uw binnendeuren aan vervanging toe? Omdat ze beschadigd zijn, omdat restaureren en lagen verf van uw deuren een onmogelijke opgave lijkt, omdat ze niet bij uw interieur passen of gewoon omdat u uitgekeken bent op uw oude binnendeuren. Dan is het moment aangebroken om u te oriënteren op het aanschaffen van nieuwe binnendeuren.

En uiteraard kiest u dan liefst voor binnendeuren die het karakter, de sfeer en de uitstraling van uw woning een forse upgrade geven. U zult aangenaam verrast zijn wat fraaie nieuwe binnendeuren kunnen doen in uw huis. 

Maar, waar koopt u nieuwe binnendeuren?

Er zijn verschillende manieren waarop u nieuwe binnendeuren kunt kopen. Waar u binnendeuren koopt is afhankelijk van uw smaak, uw budget, de gewenste kwaliteit en of u voldoende keuze wenst uit verschillende modellen. Bent u handig, dan kunt u misschien zelf een binnendeur afhangen. Een deur op de juiste manier afhangen is wel vakwerk! 

Binnendeur kopen in de Doe-het-zelf zaak

Kiezen uit een beperkt assortiment binnendeuren waarbij u zelf de deur (en het deurgeheel) vooraf nauwkeurig dient op te meten. De prijzen zijn goedkoop, maar mag u dan kwaliteit verwachten? Eenmaal uw bestelling gereed staat is het een kwestie van vervoeren naar uw woning of laten bezorgen (wel zo handig). Maar dan begint het echte werk! Eerst uw oude binnendeuren verwijderen, het liefst zonder uw wanden, plafond en vloer te beschadigen. Hoe vaak gebeurt het niet dat een ongelukje tijdens een project in uw woning een nieuw onbedoeld project veroorzaakt!

Vervolgens blijkt het dat u de muurdikte niet goed heeft gemeten en uw deur niet geplaatst kan worden. Dan begint het grote improviseren, wat bij voorbaat vaak gedoemd is om te mislukken. Zelfs met de hulp van een een handige bekende, een deur perfect afhangen is niet zomaar iets wat iedereen kan. Een kwaliteitsdeur maken is vakwerk, een deur afhangen zoals dat hoort is dat eveneens. U vindt wel de nodige tutorials op YouTube, maar daarin worden de zaken te eenvoudig voorgesteld.

Enfin, u zet door (heeft u een andere keuze) en na de nodige frustratie zijn uw deuren eindelijk geplaatst. Niet perfect, maar kniesoor die daarop let toch? Dan de deuren maar afwerken: met houtvuller de verkeerd geboorde gaten dichtstoppen, eventueel glas plaatsen en de spijkertjes in de glaslatten slaan (met een hamer), schuren, schilderen en beslag op de juiste manier monteren. Toch wel spijtig dat de deuren niet goed sluiten en ook niet geopend blijven staan. En misschien passen ze toch minder goed bij uw interieur dan aanvankelijk gedacht.

Binnendeuren kopen via de aannemer

Nee, zelf uw deuren afhangen en afwerken is geen eenvoudige opgave. Maar als uw aannemer toch bezig is met uw verbouwing/renovatie, dan is het maar een kleine moeite om via uw aannemer ook nieuwe binnendeuren te bestellen en te laten plaatsen, toch? Uw aannemer toont u brochures met verschillende modellen waaruit u kunt kiezen. Vervolgens bestelt uw aannemer de deuren van uw keuze bij de groothandel en hangt deze bij u thuis af. Jammer dat u de deuren niet in het echt heeft kunnen zien voordat u ze heeft aangeschaft, ze zijn toch niet helemaal wat u had verwacht. Heel soms beschikt de groothandel over een (beperkte) showroom waar u, als particuliere klant van uw aannemer, wat deurmodellen kunt aanschouwen, maar over het algemeen kiest u via de aannemer op basis van een afbeelding uit een brochure. In veel gevallen zult u de deur vervolgens nog zelf dienen af te werken, dus pas maar vast afplaktape, kwast en roller en vergeet niet om uw vloer en wanden te beschermen tegen verfspatten.  

Binnendeuren laten maken en plaatsen door een schrijnwerker

Het romantische beeld van een schrijnwerker die in zijn atelier vakkundig hout bewerkt tot het de perfecte vorm heeft, dat is verleden tijd. Deuren die op deze wijze gemaakt worden zijn onbetaalbaar vanwege de tijd die het kost om deze te maken. En of deze ‘ambachtelijke’ binnendeur dan op termijn ook vormstabiel blijft, dat is nog maar de vraag. De meeste schrijnwerkers bestellen tegenwoordig, net als de aannemer, hun binnendeuren bij de houthandel. U kunt in veel gevallen, net als bij de aannemer, uw deurmodellen kiezen uit een catalogus of via een website. Wel kan een schrijnwerker uw binnendeuren vakkundig bij u thuis afgehangen. Maar in veruit de meeste gevallen mag u zelf zorgdragen voor de afwerking. Of u vraagt een schilder natuurlijk.

Toch nog best ingewikkeld toch, binnendeuren naar uw smaak vinden en op de juiste manier in uw huis afgehangen krijgen, inclusief perfecte afwerking? Als u niet handig (genoeg) bent, uw deuren in het echt wil zien voordat u ze aanschaft, deskundig interieur- en technisch advies wenst, kwaliteitsdeuren wilt kopen en als het enigszins mogelijk is ook uw deuren ineens perfect afgewerkt hebben, dan is er nog een manier om binnendeuren te kopen. 

Het Deurhuis, de deurenspecialist! 

Twee uitgebreide toonzalen in Wechelderzande en Kampenhout, waar u allerlei verschillende soorten, kwalitatief hoogwaardige, modellen binnendeuren kunt aanschouwen en aanraken, deskundige mensen vindt die u perfect kunnen adviseren over uw deur en het bijpassende beslag en een eigen professionele plaatsingsdienst die volledig naar uw wens afgewerkte binnendeuren perfect bij u thuis komen plaatsen. Uiteraard worden uw oude binnendeuren verwijderd en afgevoerd op degelijke wijze en wordt u overlast bespaard. Uw nieuwe binnendeuren sieren binnen korte tijd uw huis. Keuze van design tot klassiek, verschillende prijsklassen, kwaliteit en gemak. De garantie op een tevreden gevoel nadat uw nieuwe binnendeuren bij u thuis mogen pronken! 

Er schuilt meer achter uw deur