oude binnendeuren vervangen

Oude binnendeuren vervangen

Wellicht ooit geplaatst door de vorige bewoners, misschien zelfs nog door de bewoners daarvoor. Ze vallen u niet meer op, zowel niet in positief- als in negatief opzicht, omdat uw huidige binnendeuren verworden zijn tot slechts een functioneel product. Maar een nadere blik leert ons dat de tand des tijds ze geen goed heeft gedaan. Ze zijn tijdens hun leven al vaker opnieuw geschilderd, een beetje krom, ze vertonen wat beschadigingen, ze sluiten niet meer goed en, wees eerlijk, ze passen eigenlijk niet bij de door u gewenste woonstijl. Wat te doen? 

De deuren nog een keer opknappen misschien?

Afhankelijk van het type deurblad wat u wilt opknappen betekent dat alle oude verflagen afbranden, schuren, vullen, schuren et cetera. Maar daarmee bent u er nog niet: wijkende stijlen opnieuw vastzetten, wellicht gescheurde panelen vervangen en rammelende panelen opstoppen. Nieuw glas (bij glasdeuren, indien nodig) op maat snijden, in kit monteren en uiteraard vastzetten met nieuwe glaslatten (met kleine spijkertjes voorzichtig vastzetten en de gaatjes ook netjes dichtstoppen). Daarna het deurblad voorzien van primer en minimaal twee lagen verf geven, aan alle zes de kanten uiteraard. Tussen de lagen verf licht lichtjes schuren voor het beste resultaat. Als laatste het beslag opnieuw monteren en de deur opnieuw afhangen.

We spreken in het bovenstaande voorbeeld over lakstijldeuren. Het opknappen van oude vlakke deuren of oude eiken stijldeuren kent een ander recept. En dan spreken we alleen nog maar over het deurblad, oude dagstukken en deurlijsten vergen min of meer eenzelfde behandeling.

Loont dit alles de moeite? Als een deur krom is, dan wordt deze niet meer recht en zal ondanks alle inspanningen nimmer meer goed sluiten. En daarnaast: hoeveel deuren telt uw woning? Het opknappen van al uw oude binnendeuren is geen klusje wat in één dag gedaan kan worden, laat staan in een aantal weken. Het is een heus project en de kans is zeer groot dat de restauratie niet zo fraai uitpakt als u had gehoopt. En tijdens de restauratie heeft u natuurlijk ook niet de beschikking over deuren wat minstens enig ongemak met zich mee zal brengen. 

Oude binnendeuren vervangen door nieuwe binnendeuren

Nieuwe binnendeuren zijn dan een betere oplossing. Dan kunt u ook direct deuren uitzoeken die perfect passen bij de door u gewenste woonstijl. Want binnendeuren eisen altijd een belangrijke rol op in uw interieur en dientengevolge ook in de gerealiseerde sfeer.

En natuurlijk wilt u kwalitatief hoogwaardige binnendeuren en een ruime keuze uit uiteenlopende modellen binnendeuren. Dan is een bezoek aan Het Deurhuis, in Wechelderzande of Kampenhout, altijd de moeite waard. Meer dan 200 verschillende modellen binnendeuren voor talloze woonstijlen en ontelbare afwerkingsmogelijkheden; zoveel keuze heeft u bij Het Deurhuis. Zoek dus niet langer naar een specialist op het gebied van binnendeuren, maar raak geïnspireerd in onze deurenspeciaalzaken. Als specialist leggen wij ons volledig toe op advisering, productie, levering, plaatsing en nazorg omtrent binnendeuren. Uw oude binnendeuren worden vakkundig verwijderd en uw nieuwe binnendeuren worden perfect geplaatst. Zo kunt u binnen één dag al genieten van een totaal andere woonsfeer, met mooie en kwalitatieve binnendeuren van Het Deurhuis. 

Er schuilt meer achter uw deur